maandag 22 november 2010

Hartstochtelijk verlangen

Soms geeft een boek een antwoord op een vraag die je acuut bezighoudt. Dit las ik deze ochtend, en het kwam net op tijd:

"Wij HSP's zijn, als de priesterlijke adviseurs van onze cultuur voorbestemd om het grotere inzicht in de diepe, soms duistere, soms uiterst spirituele aspecten van relaties te ontwikkelen. Deze aspecten hebben de planeet geteisterd, toen de pijn en het verlangen als gevolg van verwrongen liefde door middel van oorlogen en wreedheden naar buiten zijn gekomen. De scherpste geesten zijn getergd door de vraag hoe we moeten omgaan met de liefde/haat binnen de menselijke aard, vooral als we vervuld zijn van een hartstochtelijk verlangen om een Grote Ander te dienen, of dat nu een geliefde, een leider een natie of een God is. Dit is werk voor HSP's. We overdenken de ware betekenis van onze relaties, zoals beleggers de werkelijke waarde van hun aandelen overdenken.

(uit 'Hoog Sensitieve Personen in de liefde - hoe ga je om met relaties als de wereld je overweldigt', van Elaine N. Aron)